RYBY GRILLOWANE
(bez dowozu)!
łOSOŚ
Te tłuste ryby są ponadto prawdziwymi bombami witamin, minerałów i zdrowych kwasów tłuszczowych. Pozytywnie wpływają na nasz wzrok, skórę i kości, koją nerwy oraz zapobiegają powstawaniu zmarszczek. Spożywanie łososia jest zalecane również cukrzykom. Dla zdrowia i urody – jedzmy łososia, ile się da!
PSTRĄG
Ideał! Pieczony w całości, faszerowany, grillowany, wędzony lub panierowany – w każdej postaci pstrąg jest jedną z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych. Spokrewniony z łososiem, doceniany przez najznamienitszych smakoszy, zachwyca delikatnym smakiem, który znakomicie komponuje się z wyrazistymi ziołami i przyprawami.
dorada
Dorada charakteryzuje się białą barwą i małą ilością ości. Mięso dorady to dobre źródło pełnowartościowego białka, witamin z grupy B, głównie witaminy B12, żelaza, witaminy D oraz fosforu. Ponadto w doradzie znajdziemy sporo wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.
halibut
Bliski kuzyn flądry, zamieszkujący głębiny oceanów, to nie tylko pyszny kąsek, lecz również bogate źródło witaminy A. Jego białe, tłuste mięso uchodzi za jedno z najzdrowszych. Soczyste, delikatne i smaczne, znakomicie nadaje się do duszenia, pieczenia a także grillowania.